Nahka-M Oy

METTINEN

Tietoa materiaaleista ja hoito-ohjeita

NAPPA

Nappanahkaisen pukineen pintaan tulleet tahrat poistetaan mietoon saippuaveteen kosteutetulla kankaalla mahdollisimman pian.

MOKKA

Harjaukseen sopii vaahtosieni, joka harjausliikkeessä sähköistyy ja kerää tehokkaasti pölyä. Rasvatahrat poistetaan heti mahdollisimman tarkoin esim. paperinenäliinalla. Kotikonstina toimii esim. perunajauho, jota ripotellaan tahralle, talouspaperi päälle joksikin tunniksi. Huulipuna, meikki yms. tahrat poistetaan tavallisella valkoisella pyyhekumilla ellei mokkakumia ole käytössä. Hiekka tms. lähtee parhaiten harjaamalla tahrakohta vasta kun se on kuivunut. Vaikeasti poistettavat mm. maali- ja veritahrat pitäisi poistaa välittömästi. Kuivuessaan ne syöpyvät mokkaan kiinni.

SILITYS

Nahkapukineita voi silittää. Käytä aina silitysliinaa apuna ja silitä mielummin nurjalta puolelta, jottei viimeistely vaurioidu. "Höyryprässin" saat kostuttamalla kangasta. Tämä menetelmä on tehokas apukeino, jolla voit poistaa esim. nahkahousujen polvipusseja sekä nahkahameiden venymisiä.

TUULETUS

Kaikki nahkavaatteet pitävät tuuletuksesta. Erityisesti sateen jälkeen, jolloin ilma on puhdistunut ja kosteuspitoisuus suuri.

KASTUMINEN

Nahkapukineen kastuessa kuivaa se huoneenlämmössä hyvän vaateripustimen päällä. Likomärkä nahkapukine kuivataan kuten paksu neule: vaakatasossa, muotoonsa oiottuna pyyheliinan päällä. Jos nahkapukine kuivuttuaan tuntuu kovalta, sitä voi muokata käsin, kuten käsineitä.

KAULUKSEN HOITO

Suojaa kaulus. Käytä huivia, kaulaliinaa tms., joka suojaa kaulusta hiusten ja ihon rasvalta.